Geniale Gavetips

Gi en safaritur i opplevelsesgave

Hva med en safaritur i gave?

 Neste gang du skal gi en gave, hva med å finne på noe helt annerledes enn å gi en fysisk ting? Hva med heller å gi en opplevelsesgave? En opplevelse du vet mottakeren av gaven kommer til å huske lenge, ikke minst fordi du selv sannsynligvis også blir med, og ingenting gir så mye glede som opplevelser man deler med andre.

Riktignok finnes det drøssevis av opplevelser man kan oppleve tilnærmet gratis i Norge, men man skal ikke så langt utenfor landets grenser før en helt annen verden åpner seg. Bokstavelig talt. Fisketurer er fint i Norge, ingen tvil om det, men hva med havfiske i den svenske skjærgården, eller i et lite bortgjemt fjellvann på Island? Likeledes kan man ta på «cowboy-ferie» flere steder i Sverige, og enkelte steder i Danmark finnes det tilnærmet desiderte westernrancher man kan bo på, og rent bortsett fra språket, kan man hurtig drømme seg bort til de store slettene på prærien «over there».

Vil man ha det litt mer luksuriøs opplevelse i gave kan man ta på slottsferier både i syd-Sverige, i Danmark generelt, og reiser man enda litt lenger nedover i europa, som for eksempel til Tyskland eller Frankrike, kan man bo som grever. Likeledes kan man besøke og bo på flere vingårder, og litt ettersom hva man føler for å betale for det, kan man bo som grever, eller man kan prøve å være med i det daglige arbeidet på en slik gård. Enkelte steder kan man være med på innhøstingen av druer, og senere få tilsendt en flaske med vin man selv har vært med på å lage. Den perfekte gaven til den som allerede har alt fra før av.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Opplevelsesgave, pakk inn en “opplevelsesferie”

En dag i det grønne kan være et fint gavetips

Er man for eksempel i et parforhold og har litt dårlig samvittighet for å finne på ting å gjøre som partneren kanskje ikke alltid vil være med på, kan man gi litt ekstra oppmerksomhet ved å gi et gavekort hvor partneren selv kan velge å bruke en helaften ute, helt på egenhånd eller sammen med gode venner eller venninner.

Har man barn sammen er det en selvfølge at man som giver selv blir hjemme med dem, slik at partneren føler han eller hun får full frihet til å nyte en slik friaften sammen med vennene sine. De kan gå på kino, spise middag, nyte en drink, ja stort sett hva som helst, uten å måtte bekymre seg for hvordan det står til der hjemme.

Skulle partneren derimot heller ønske å tilbringe helaftenen hjemme, men fortsatt sammen med vennene sine, kanskje i forbindelse med en eller annen form for party eller kanskje sportsarrangement på tv, kan man tilby seg å både hente og kjøre venneflokken før og etter sammenkomsten, slik at de kanskje kan nyte et glass vin eller øl til maten, uten å måtte bekymre seg for at en av dem skal ut og kjøre etterpå.

Selve gavekortet lager man selv ved hjelp av en datamaskin og skriver, eller man kan tegne det selv for å gi det et mere personlig preg.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Gi et gavekort på en tur i det grønne

12 april 2024

Gi et cruise i gave

Et minicruise kan være vel så hyggelig

I en ellers svært så stressende hverdag er det mange som søker roen enten ved eller på sjøen, men har man ikke egen båt kan sistnevnte bli litt mer komplisert enn først antatt. Dog finnes det gode alternativer til å kjøpe seg en båt, man kan for eksempel kjøpe seg inn på ett av de mange cruisene som arrangeres, og da jordens overflate er dekket av to tredjedeler vann, er det kun fantasien og lommeboka som setter grenser for hva du kan velge og vrake blant. Og har du tenkt å gi gaven som aldri glemmes, er et gavekort på et av disse den ultimate gaveidé.

Har man råd og lyst er det selvfølgelig fristende med en tur på asurblått hav under tropesol rundt palmedekte sydhavsøyer, men det behøver ikke nødvendigvis være slik for at det skal bli en fin tur. Det arrangeres flere såkalte minicruise av kortere varighet i mere lokale farvann, og en dag på soldekket på en av disse, holder seg ikke tilbake for opplevelsen de større cruiseskipene har å by på, så lenge værgudene er i godt humør. Dette er altså et gavetips som enkelt kan justeres etter hvor mye penger du har lyst til å bruke.

Likeledes kan et gavekort på et minicruise med en av de ordinære fergene være vel så bra, og flere av dem har et rikholdig tilbud med både restauranter, nattklubber, soldekk og gode handlemuligheter ombord. Overrask derfor gjerne din kjære med en tur med en av disse, og nyt noen late dager ombord.

Smykker er et fint gavetips og slår sjelden feil hos kvinner

Er man på utkikk etter en personlig gave til en av det kvinnelige kjønn, er det mange ting man bør huske på. Spesielt hvis man selv tilhører det mannlige kjønn kan de forretningene som sikter seg inn mot et kvinnelig marked fortone seg svært så fremmed, og det helt uten å ha sjåvinistiske undertoner. Det er forskjell på butikker rettet mot menn og butikker rettet mot kvinner, sånn er det bare. Her kommer et par gavetips som kan hjelpe deg på vei.

Uten å generalisere, kan man vel trygt si, at skal man kjøpe gaver til den eneste ene av det kvinnelige kjønn, er gullsmeder, parfymerier, skobutikker og klesforretninger et godt sted å starte. Gjerne med et litt eksklusivt tilsnitt, og helst ikke kjederelatert. En ting er å kjøpe moteklær fordi de er eksklusive og «in» i øyeblikket, en annen ting er å kjøpe moteklær fordi «alle andre» gjør det.

Flotte vesker slår sjelden feil, og med dagens utvalg av dippedutter i alle mulige farger og fasonger, kan man også trygt legge turen innom enkelte elektronikkbutikker hvor man kan finne mye morsomt tilbehør til personlige effekter som for eksempel mobiltelefoner og nettbrett generelt. Hva med en mobilbeskytter i yndlingsfargen hennes?

Blomsterbutikker og interiørforretninger er alltid populært, og skal man på stevnemøte bør man legge turen innom en litt eksklusiv sjokoladeforretning, hvor man kanskje kan få fatt i konfekt uten alt for mye fett og sukker. Diabeteskonfekt finnes i dag i flotte gaveesker, og i tillegg til ikke å legge seg på hoftene, smaker de også godt, vær likevel forsiktig med dette, du vil jo ikke antyde at hun er feit! Noe som oppleves som omtenksomt av en person kan fort oppleves som feil av en annen. Uansett hva du velger så lykke til, og om du har noen gavetips som fungerte bra for deg så kan du gjerne dele dem i kommentarfeltet.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Gavetips til henne, gavebutikkene kvinnene elsker

Modelltog er en undervurdert gave til menn

Skal man handle gaver til en person av det mannlige kjønn, er det noen retningslinjer det kan være greit å følge. Ikke minst i forhold til hvilke butikker man bør oppsøke for å finne gavene, da dette ofte kan variere veldig. Ikke misforstå, man kan sikkert finne mange praktiske unisex-gaver i de fleste butikkene, men noen er forbeholdt kvinner, og noen er forbeholdt menn, sånn er det bare. Og det helt uten å på noen måte være sjåvinistisk.

Når du skal kjøpe gave til mannen vil det være natulig å oppsøke typiske «mannebutikker», som for eksempel verktøyforhandlere, butikker som selger bilrekvisita, eller sportsforretninger med typiske «mannesportsartikler». Heriblant kanskje golf- utstyr, eller tøffe sportsklær. De ansatte kan som oftest også være behjelpelige med gavetips. Butikker med hovedvekt på elektronikk og hifi er også et godt valg, eller en av de mange kjedene som selger alt mulig fra malekoster til modellfly. Velutstyrte fotobutikker er spennende,

Er gaven til mannen med stor M kan noe så enkelt som en billett til nærmeste vaskehall være et godt valg. Full polish og understellsvask til bilen er en undervurdert gave til mannen som har det meste fra før av, og skal det være ekstra fint, spanderer man en innvendig vask også. Teppe- og seterens inkludert.

Et gavekort til nærmeste kebabsjappe eller til et bryggeri er også gode alternativer.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Gavebutikkene menn elsker

Kanskje perlelaging i glass hadde vært noe?

Skal man finne en gave til en man liker, er det som oftest noe enklere dersom vedkommende har en hobby. Folk med hobbyer trenger alltid «ett eller annet» til hobbyen sin, men iblant kan det likevel være vanskelig, spesielt hvis hobbyen er av den litt sære sorten, og man skal være noe over middels interessert i samme tema for overhodet å forstå hva vedkommende trenger eller ønsker seg, eller det kan være på et så høyt nivå, at det rett og slett blir for dyrt. Det er ikke alltid like lett å komme på et kreativt gavetips.

Da bør man snu helt om på hælen og tenke annerledes, og kanskje utfordre gavemottakeren litt. Har vedkommende allerede en hobby, er det nærliggende å tro at han eller hun er rimelig åpensinnet, og villig til å prøve ut nye og spennende ting. Kanskje også totalt fjernt fra det vedkommende allerede interesserer seg for. Og her er det kursing kommer inn i bildet, gi et kurs i gave!

Mennesker er alle forskjellige, så akkurat hva man skal finne på av kurs å gi kan være litt vanskelig, men et godt råd er å simpelthen se litt på hva man har råd til, og hva som er overkommelig å gjennomføre. Et spanskkurs som går to kvelder i uka over åtte måneder er nok litt i drøyeste laget, med mindre vedkommende er spesielt interessert i å lære spansk da, nei, kikk litt rundt på oppslagstavler i kjøpesentrene eller hør med det lokale husflidslaget hva de har å tilby, og om det er mulig å gi et kurs som gave. Mange av disse mindre kursene går kanskje bare over noen få dager, og kan faktisk være utrolig morsomme å være med på. Vi nevner i fleng, kniplingkurs, glassmykkemaking, kunstmaling, sælbustrikking og lefsebaking, for å nevne noen. Sært, spesielt, og veldig veldig moro.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Gi et annerledes kurs i gave

14 februar 2024

Gi en gave som engasjerer

De fleste kjenner vel til ideen om å gi gaver som engasjerer mottakeren, men hva med å gi gaver som også engasjerer andre? Er det for eksempel i et bryllup med kjent gjesteliste, kan man med enkle forberedelser virkelig gi en bryllupsgave som engasjerer, og det er kun fantasien som setter grenser. Poenget her er nemlig ikke at man gir selve brudeparet noe, men man gir gavene til de andre gjestene. Dog på en slik måte, at det kommer brudeparet til gode, og gavene skal være av en slik karakter at det også involverer gavemottakeren.

For eksempel kan man gi noen av gjestene et gavekort på grillmat, som kun kan innløses når det skal arrangeres grillparty med brudeparet til stede. Eller man kan gi kino- eller teaterbilletter, som kun kan brukes sammen med brudeparet. Man kan også gi en god flaske vin som skal nytes sammen med brudeparet over en god middag, eller man kan gi en opplevelse av et eller annet slag, gjerne noe så simpelt som en fottur i skogen eller på fjellet, hvor brudeparet kun behøver å møte opp og bli med. Gavemottakeren står for alle forberedelsene.

Man kan også gi en runde med gressklipperen, noe som sikkert vil føre til litt sosialt samvær etterpå.

Nå nevnes det spesielt brudepar i denne artikkelen, men det er ingenting i veien for at man kan bruke ideen i andre sammenhenger også, hva med en bursdagsgave?. Hovedsaken er at man engasjerer andre på en sosial og morsom måte, og ikke behøver det å bli særlig dyrt heller. Som sagt, det er kun fantasien som setter grensen.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Gi en gave som engasjerer

Eksklusiv Parfyme
Å kjøpe parfyme som en gave til kjæresten kan være risikabelt. Selv om du synes en parfyme lukter godt betyr det ikke at mottakeren liker den. Duftpreferanser er forskjellige fra person til person, kjøp derfor bare parfyme hvis du er helt sikker på hva mottakeren liker og misliker. Når det er sagt, å kjøpe parfyme er et godt gavetips, og dette er en gave som alltid et populær! Hvis parfymen du kjøper er av et kjent merke, så kan du være sikker på at den kommer til å bli meget godt mottatt. Her er noen smarte tips å huske på når du kjøper parfyme som en gave.

 

Et par forslag til å gode parfymegavetips

 • Sjekk ut hva slags duft mottakeren liker. Liker hun blomstrete parfymer eller er det andre spennende dufter hun foretrekker? Går hun for musk eller har hun en preferanse for en jordnær orientalsk parfyme? Du kan sjekke hennes sminkebord eller finne det ut ved å legge stille spørsmålet nonchalant i en tilfeldig samtale.
 • Kjøp parfymen med den duften hun foretrekker. Hvis du ikke aner hvilken parfyme som kan passe kan du gi  en flaske badesalt, kroppsolje eller til og med såper.
 • Ikke bestem deg fort. Tenk over det. Sjekk ikke bare ut de store butikkene, men også nabolagets apotek, de fleste ganger kan du få en meget god handel på slike steder. Kjøp gjerne parfyme på TaxFree når du reiser utenlands, eller bestill på nettet for å oppnå ekstra gode priser
 • Man må ta hensyn til personens alder når du velger en parfyme. En ung kjæreste foretrekker noe lett og ledig i forhold til en eldre bestemor som muligens vil foretrekke en tung orientalsk parfyme.

Gode gavetips når du skal kjøpe parfyme

 • Kontroller at det er mulig å bytte parfymen i den butikken du velger. Du ikke vil at mottakeren skal ende opp med et produkt som hun aldri vil bruke og som ikke kan byttes.

Prøv å unngå

 • Ikke kjøp parfyme for en person som normalt ikke bruker parfyme eller som har en tendens til å holde seg borte fra alle sterke lukter. Du vet aldri, kanskje hun er allergisk for enkelte dufter?
 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Parfyme, et duftende gavetips!
smart studentgave gavetips

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det er vel en velkjent ting at når man er student, så har man dårlig råd.  Det verste med det å ha dårlig råd er å bruke penger på ting man ikke  egentlig har noe særlig lyst på, men som strengt tatt må ha. Eksempler på dette er husholdningsartikler; som vaskemiddel, tannbørste, tannpasta, oppvaskkost, kluter, dopapir og lignende. Dette er kjipe ting å kjøpe inn, og som etterhvert spiser opp en stor del av den tilgjengelig pengepotten en fattig student besitter.

Den perfekte studentgave

Vårt forslag til økonomisk gavetips for å glede studenten med en studentgave er dermed å kjøpe inn disse tingene. Samle gjerne en sekk, poser eller lignende og fyll den opp med alskens ting og tang som er nyttig å ha tilgjengelig for å holde det rent og pent rundt seg. På denne måten åpner du for muligheten til å la hans egne hardt tjente kroner fra den kjipe deltidsjobben heller gå til noe han har virkelig lyst på og som frisker opp hverdagen i større grad enn plumboflasken han må kjøpe inn fordi vasken er tett. Tenk bare på alle tingene du kunne tenkt deg å kjøpe selv og du skjønner at dette er en gave med substans!

Et godt gavetips til moren til den ferske studenten, kan være å for eksempel å putte denne typen gaver inn i gavekalenderen som tidligere var fylt med godterier til jul. Dette er en smart gave, som er morsom, praktisk og mer nyttig enn sjokolade eller annet snop. På tross av den tilsynelatende billige og kjedelige innpakningen blir dette en vel gjennomtenkt og mottatt gave som i bunn og grunn hjelper studenten å hjelpe seg selv.

Tro det eller ei, men det er faktisk forskjell på oppvaskmiddel også, kjøpe noe av kvalitet som river til der det trengs og som ikke lukter direkte oppvaskmiddel. Sleng gjerne også på med en pakke mykt toalettpapir, og du er sikret at det er hvertfall ingen som blir såret.

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Gavetips til studenten

Dette er vel riktig nok en klisjé, men hvem er det vel ikke som setter pris på musikk? God musikk kan man finne i alle sjangre, og et gavetips vi kan komme med kan jo for eksempel være å åpne opp mottakeren sitt sinn for en helt ny sjanger. Dette er en gave som passer til alle anledninger, enten det er snakk om bursdagsgave, julegave, farsdagsgave eller en annen type gave. Dette er en personlig gave som er fin å gi bort uansett anledning.

Lag din egen personlige musikkgave

Du kan eksperimentere og kjøpe en tilfeldig plate som fanger din interesse, kjenner du personen du skal gi gaven til godt er det stor sannsynlighet for han eller hun også blir nysgjerrig.Et annet alternativ er å selv komponere din egen cd, med dine favoritter. Eller en typisk mix-tape med noen låter som du forbinder spesielt med personen du skal gi gaven til. Dette er en perfekt gave til både han og henne, og er du ute etter å sjarmere treffer du nok full blink med denne gaven. For å toppe det hele kan du jo også lage ditt eget cover som gjør platen enda mer spesiell. Dette er et økonomisk gavetips som er minst like fint som noen annen gave.

I denne digitale tidsalder der digital musikk tar mer og mer over, kan det være like kult å få en faktisk cd-plate i handa, fra et band med coverhefte og full pakke, i stedet for et gavekort med gir tilgang til musikk en måned på spotify eller lignende steder. Skulle du i tillegg være så heldig å få denne platen signert – har du en sikker  vinner! Ved plateslipp er det ofte slik artistene selv møter opp for å promotere plata si, dette er dermed en gyllen mulighet til å skaffe en personlig hilsen fra artisten.

musikk gavetips

Foto: 123RF.com

 • Kategori: Geniale Gavetips
 • Kommentarer er skrudd av for Det perfekte gavetips – gi lyd!

Liker du gavetipsene våre?

Følg oss på Facebook