Bursdagsgave

14 februar 2024

Gi en gave som engasjerer

De fleste kjenner vel til ideen om å gi gaver som engasjerer mottakeren, men hva med å gi gaver som også engasjerer andre? Er det for eksempel i et bryllup med kjent gjesteliste, kan man med enkle forberedelser virkelig gi en bryllupsgave som engasjerer, og det er kun fantasien som setter grenser. Poenget her er nemlig ikke at man gir selve brudeparet noe, men man gir gavene til de andre gjestene. Dog på en slik måte, at det kommer brudeparet til gode, og gavene skal være av en slik karakter at det også involverer gavemottakeren.

For eksempel kan man gi noen av gjestene et gavekort på grillmat, som kun kan innløses når det skal arrangeres grillparty med brudeparet til stede. Eller man kan gi kino- eller teaterbilletter, som kun kan brukes sammen med brudeparet. Man kan også gi en god flaske vin som skal nytes sammen med brudeparet over en god middag, eller man kan gi en opplevelse av et eller annet slag, gjerne noe så simpelt som en fottur i skogen eller på fjellet, hvor brudeparet kun behøver å møte opp og bli med. Gavemottakeren står for alle forberedelsene.

Man kan også gi en runde med gressklipperen, noe som sikkert vil føre til litt sosialt samvær etterpå.

Nå nevnes det spesielt brudepar i denne artikkelen, men det er ingenting i veien for at man kan bruke ideen i andre sammenhenger også, hva med en bursdagsgave?. Hovedsaken er at man engasjerer andre på en sosial og morsom måte, og ikke behøver det å bli særlig dyrt heller. Som sagt, det er kun fantasien som setter grensen.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en gave som engasjerer

Dette er vel riktig nok en klisjé, men hvem er det vel ikke som setter pris på musikk? God musikk kan man finne i alle sjangre, og et gavetips vi kan komme med kan jo for eksempel være å åpne opp mottakeren sitt sinn for en helt ny sjanger. Dette er en gave som passer til alle anledninger, enten det er snakk om bursdagsgave, julegave, farsdagsgave eller en annen type gave. Dette er en personlig gave som er fin å gi bort uansett anledning.

Lag din egen personlige musikkgave

Du kan eksperimentere og kjøpe en tilfeldig plate som fanger din interesse, kjenner du personen du skal gi gaven til godt er det stor sannsynlighet for han eller hun også blir nysgjerrig.Et annet alternativ er å selv komponere din egen cd, med dine favoritter. Eller en typisk mix-tape med noen låter som du forbinder spesielt med personen du skal gi gaven til. Dette er en perfekt gave til både han og henne, og er du ute etter å sjarmere treffer du nok full blink med denne gaven. For å toppe det hele kan du jo også lage ditt eget cover som gjør platen enda mer spesiell. Dette er et økonomisk gavetips som er minst like fint som noen annen gave.

I denne digitale tidsalder der digital musikk tar mer og mer over, kan det være like kult å få en faktisk cd-plate i handa, fra et band med coverhefte og full pakke, i stedet for et gavekort med gir tilgang til musikk en måned på spotify eller lignende steder. Skulle du i tillegg være så heldig å få denne platen signert – har du en sikker  vinner! Ved plateslipp er det ofte slik artistene selv møter opp for å promotere plata si, dette er dermed en gyllen mulighet til å skaffe en personlig hilsen fra artisten.

musikk gavetips

Foto: 123RF.com

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Det perfekte gavetips – gi lyd!
Kreativt gavetips

Foto: Anbjørg M. Bergwitz

Dette er en bursdagsgave alle jenter drømmer om – det å bli bortskjemt en hel dag. Alle jenter blir vel lei av klærne de har fortere enn de får brukt dem.  De fleste føler nok alltid behov for oppdateringer i klesskapet. Ingenting er vel da bedre enn en åpen lommebok og velvillighet fra din side! Dette er både en perfekt gave fra mor eller far, men også fra kjæresten. Hun vil nok sette pris på at hun får lov til å bruke tid og prøve plagg etter plagg, og at oppmerksomheten er rettet mot å finne noe fint som både du og hun liker godt.

Dette kreative gavetipset passer også til gutter

På den annen side kan en slik personlig gave like gjerne være et fint gavetips til kjæresten din dersom han kanskje har en litt tynnslitt garderobe som du bare klør i fingrene etter å freshe opp. I tillegg til at du får frisket opp den gamle garderoben hans, vil en dag der fokuset er fullt rettet mot han være en suksess.

Tenk hygge i løpet av dagen og kos dere masse!

For å sikre at dagen blir mest mulig vellykket råder vi deg til å for eksempel følge Ikeas tankegang – legg opp en rute med naturlige spisepauser slik at dere kan får samlet litt energi til å fortsette shoppingen i det uendelige og få maksimalt ut av dagen begge to. Det kan være lurt av dere å sette noen mål for hva slags klær eller annet dere har lyst til å finne sammen, ellers så kan dere jo bare ta det på sparket og ta med det dere finner på veien som er fint. Foreslå uansett mange ting hun eller han kan prøve og det viktigste av alt er å ha det morsomt sammen og kose deg maksimalt!

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en shoppingdag i gave!

Fokuset på en grønn planet har økt den siste tiden i tråd med sterk internasjonal politisk innflytelse på det punktet. Miljøbevisstheten blant folk flest øker i tråd med massemedienes fokusering på å bevare kloden slik vi har fått den tildelt. Og du kan være med på å gjøre en forskjell. Kjøper en miljøvennlig bursdagsgave gjør du både jorden og alle rundt deg en stor tjeneste.

Tenk på miljøet når du handler bursdagsgaver. Foto: mrpac-man

Miljøvennlig bursdagsgave? Hva kan det være?“, tenker du kanskje. Alt fra billetter til diverse kulturarrangementer til en lengre vegetarmiddag er gode alternative miljøvennlige gavetips. Hva med produkter som er laget i nærområdet, eller noen delikatesser fra bondens marked?. Et par billetter til en Tippeliga-kamp er heller ikke å forakte.

En miljøvennlig bursdagsgave kan sees på som både en gave til deg, den gir du gir gaven til samt hele verdens befolkning. Du har nok av personlige gaver som ikke hemmer miljøet, men for å hjelpe deg litt på vei, så har vi plukket ut noen konkrete gavetips som både han og henne kan ha god nytte av.

– Kinobilletter
– Billetter til andre kulturarrangementer som fotballkamper, opera m.m.
– Skrapelodd
– En god middag ute på restaurant
– Utvidelse av kanalpakken til TV-en slik at fotballkamper kan bli sett fra egen stue

Det er (nesten) kun fantasien som setter en stopper for deg som ønsker å tenke miljøvennlig når du handler bursdagsgave. Har du et kreativt gavetips? del det i kommentarfeltet nedenfor.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en miljøvennlig bursdagsgave

Kjærlighetsgaver er ofte ikke enkle å velge. Kjøper du noe som “alle andre kjøper”, så kan det fort bli alt for tradisjonelt. Blomster, sjokolade og slike ting går egentlig aldri ut på dato, men har du planer om å virkelig slå på stortrommen når kvinnen i ditt liv skal premieres, så er en reise til det fjerne et godt alternativ.

Gi en reise til din kjære partner. Foto: steved_np3

Reiser er hovedsaklig en god gave på grunn av at den skaper minner som ikke kan bli slettet. Smykker, blomster og slike ting har ikke helt samme verdi, men er ikke dårlige presanger av den grunn. Verdien av et minne kan være mye større enn verdien av en gjenstand – og nettopp derfor kan det være gunstig med en reise til bursdag eller jul.

Budsjettet på gaven avhenger naturligvis av alder, tykkelse på lommebok og anledning. Dyre utenlandsreiser passer seg egentlig kun til spesielle formål, men det å kunne spandere en weekend på et norsk spa-hotell passer inn til de fleste anledninger der det er vanlig å gi en gave.

Har du lyst til å gi din store kjærlighet en drømmetur, så passer det fint til bursdag eller jul. Minner som blir skapt for livet kan ikke gå i glemmeboken, noe som betyr at en reise kan være den perfekte gaven på mange måter.

Liker du gavetipsene våre?

Følg oss på Facebook