Kreativt gavetips

Kanskje perlelaging i glass hadde vært noe?

Skal man finne en gave til en man liker, er det som oftest noe enklere dersom vedkommende har en hobby. Folk med hobbyer trenger alltid «ett eller annet» til hobbyen sin, men iblant kan det likevel være vanskelig, spesielt hvis hobbyen er av den litt sære sorten, og man skal være noe over middels interessert i samme tema for overhodet å forstå hva vedkommende trenger eller ønsker seg, eller det kan være på et så høyt nivå, at det rett og slett blir for dyrt. Det er ikke alltid like lett å komme på et kreativt gavetips.

Da bør man snu helt om på hælen og tenke annerledes, og kanskje utfordre gavemottakeren litt. Har vedkommende allerede en hobby, er det nærliggende å tro at han eller hun er rimelig åpensinnet, og villig til å prøve ut nye og spennende ting. Kanskje også totalt fjernt fra det vedkommende allerede interesserer seg for. Og her er det kursing kommer inn i bildet, gi et kurs i gave!

Mennesker er alle forskjellige, så akkurat hva man skal finne på av kurs å gi kan være litt vanskelig, men et godt råd er å simpelthen se litt på hva man har råd til, og hva som er overkommelig å gjennomføre. Et spanskkurs som går to kvelder i uka over åtte måneder er nok litt i drøyeste laget, med mindre vedkommende er spesielt interessert i å lære spansk da, nei, kikk litt rundt på oppslagstavler i kjøpesentrene eller hør med det lokale husflidslaget hva de har å tilby, og om det er mulig å gi et kurs som gave. Mange av disse mindre kursene går kanskje bare over noen få dager, og kan faktisk være utrolig morsomme å være med på. Vi nevner i fleng, kniplingkurs, glassmykkemaking, kunstmaling, sælbustrikking og lefsebaking, for å nevne noen. Sært, spesielt, og veldig veldig moro.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi et annerledes kurs i gave
Kreativt gavetips

Foto: Anbjørg M. Bergwitz

Dette er en bursdagsgave alle jenter drømmer om – det å bli bortskjemt en hel dag. Alle jenter blir vel lei av klærne de har fortere enn de får brukt dem.  De fleste føler nok alltid behov for oppdateringer i klesskapet. Ingenting er vel da bedre enn en åpen lommebok og velvillighet fra din side! Dette er både en perfekt gave fra mor eller far, men også fra kjæresten. Hun vil nok sette pris på at hun får lov til å bruke tid og prøve plagg etter plagg, og at oppmerksomheten er rettet mot å finne noe fint som både du og hun liker godt.

Dette kreative gavetipset passer også til gutter

På den annen side kan en slik personlig gave like gjerne være et fint gavetips til kjæresten din dersom han kanskje har en litt tynnslitt garderobe som du bare klør i fingrene etter å freshe opp. I tillegg til at du får frisket opp den gamle garderoben hans, vil en dag der fokuset er fullt rettet mot han være en suksess.

Tenk hygge i løpet av dagen og kos dere masse!

For å sikre at dagen blir mest mulig vellykket råder vi deg til å for eksempel følge Ikeas tankegang – legg opp en rute med naturlige spisepauser slik at dere kan får samlet litt energi til å fortsette shoppingen i det uendelige og få maksimalt ut av dagen begge to. Det kan være lurt av dere å sette noen mål for hva slags klær eller annet dere har lyst til å finne sammen, ellers så kan dere jo bare ta det på sparket og ta med det dere finner på veien som er fint. Foreslå uansett mange ting hun eller han kan prøve og det viktigste av alt er å ha det morsomt sammen og kose deg maksimalt!

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en shoppingdag i gave!

Fokuset på en grønn planet har økt den siste tiden i tråd med sterk internasjonal politisk innflytelse på det punktet. Miljøbevisstheten blant folk flest øker i tråd med massemedienes fokusering på å bevare kloden slik vi har fått den tildelt. Og du kan være med på å gjøre en forskjell. Kjøper en miljøvennlig bursdagsgave gjør du både jorden og alle rundt deg en stor tjeneste.

Tenk på miljøet når du handler bursdagsgaver. Foto: mrpac-man

Miljøvennlig bursdagsgave? Hva kan det være?“, tenker du kanskje. Alt fra billetter til diverse kulturarrangementer til en lengre vegetarmiddag er gode alternative miljøvennlige gavetips. Hva med produkter som er laget i nærområdet, eller noen delikatesser fra bondens marked?. Et par billetter til en Tippeliga-kamp er heller ikke å forakte.

En miljøvennlig bursdagsgave kan sees på som både en gave til deg, den gir du gir gaven til samt hele verdens befolkning. Du har nok av personlige gaver som ikke hemmer miljøet, men for å hjelpe deg litt på vei, så har vi plukket ut noen konkrete gavetips som både han og henne kan ha god nytte av.

– Kinobilletter
– Billetter til andre kulturarrangementer som fotballkamper, opera m.m.
– Skrapelodd
– En god middag ute på restaurant
– Utvidelse av kanalpakken til TV-en slik at fotballkamper kan bli sett fra egen stue

Det er (nesten) kun fantasien som setter en stopper for deg som ønsker å tenke miljøvennlig når du handler bursdagsgave. Har du et kreativt gavetips? del det i kommentarfeltet nedenfor.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en miljøvennlig bursdagsgave

For de som virkelig er kreative og som er flinke med hendene, kan det være en god idé å lage hjemmelagde smykker i gave. Man kan gi det til hvem som helst; Mor, søster, tante, venninne osv, men vil nok motta mest begeistring fra en kvinne.

Det er mye å velge mellom i perlebutikkene (Tatt av Mollycakes/flickr)

For å lage egne smykker må man være kreativ, tålmodig, oppfinnsom og fingernem. Man må sette av mye tid for å lage gaven, særlig dersom man er nybegynner.. På den andre siden blir det en veldig personlig presang, og du kan si til vedkommende at hun er den eneste i verden med akkurat det smykket. Dette er en gave som virkelig oser av omtanke, og vil sannsynligvis mottas med stor begeistring!

Selv om det økonomisk sett ofte kan lønne seg å lage gaver selv, er det ikke alltid dette stemmer med hjemmelagde smykker. Perler kan være ganske dyrt, men det kommer selvfølgelig an på hvor du handler. Som regel er det billigere på nett enn i butikk.

Dersom du er nybegynner på smykkelagingsfeltet, finnes det kurs man kan melde seg på, og også guider på nettet. I de fleste store norske byer, er det butikker som selger perler og alt annet du trenger for å lage smykkene.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Personlig gave – Hjemmelagde smykker

Liker du gavetipsene våre?

Følg oss på Facebook