Personlig gave

Smykker er et fint gavetips og slår sjelden feil hos kvinner

Er man på utkikk etter en personlig gave til en av det kvinnelige kjønn, er det mange ting man bør huske på. Spesielt hvis man selv tilhører det mannlige kjønn kan de forretningene som sikter seg inn mot et kvinnelig marked fortone seg svært så fremmed, og det helt uten å ha sjåvinistiske undertoner. Det er forskjell på butikker rettet mot menn og butikker rettet mot kvinner, sånn er det bare. Her kommer et par gavetips som kan hjelpe deg på vei.

Uten å generalisere, kan man vel trygt si, at skal man kjøpe gaver til den eneste ene av det kvinnelige kjønn, er gullsmeder, parfymerier, skobutikker og klesforretninger et godt sted å starte. Gjerne med et litt eksklusivt tilsnitt, og helst ikke kjederelatert. En ting er å kjøpe moteklær fordi de er eksklusive og «in» i øyeblikket, en annen ting er å kjøpe moteklær fordi «alle andre» gjør det.

Flotte vesker slår sjelden feil, og med dagens utvalg av dippedutter i alle mulige farger og fasonger, kan man også trygt legge turen innom enkelte elektronikkbutikker hvor man kan finne mye morsomt tilbehør til personlige effekter som for eksempel mobiltelefoner og nettbrett generelt. Hva med en mobilbeskytter i yndlingsfargen hennes?

Blomsterbutikker og interiørforretninger er alltid populært, og skal man på stevnemøte bør man legge turen innom en litt eksklusiv sjokoladeforretning, hvor man kanskje kan få fatt i konfekt uten alt for mye fett og sukker. Diabeteskonfekt finnes i dag i flotte gaveesker, og i tillegg til ikke å legge seg på hoftene, smaker de også godt, vær likevel forsiktig med dette, du vil jo ikke antyde at hun er feit! Noe som oppleves som omtenksomt av en person kan fort oppleves som feil av en annen. Uansett hva du velger så lykke til, og om du har noen gavetips som fungerte bra for deg så kan du gjerne dele dem i kommentarfeltet.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gavetips til henne, gavebutikkene kvinnene elsker

Dette er vel riktig nok en klisjé, men hvem er det vel ikke som setter pris på musikk? God musikk kan man finne i alle sjangre, og et gavetips vi kan komme med kan jo for eksempel være å åpne opp mottakeren sitt sinn for en helt ny sjanger. Dette er en gave som passer til alle anledninger, enten det er snakk om bursdagsgave, julegave, farsdagsgave eller en annen type gave. Dette er en personlig gave som er fin å gi bort uansett anledning.

Lag din egen personlige musikkgave

Du kan eksperimentere og kjøpe en tilfeldig plate som fanger din interesse, kjenner du personen du skal gi gaven til godt er det stor sannsynlighet for han eller hun også blir nysgjerrig.Et annet alternativ er å selv komponere din egen cd, med dine favoritter. Eller en typisk mix-tape med noen låter som du forbinder spesielt med personen du skal gi gaven til. Dette er en perfekt gave til både han og henne, og er du ute etter å sjarmere treffer du nok full blink med denne gaven. For å toppe det hele kan du jo også lage ditt eget cover som gjør platen enda mer spesiell. Dette er et økonomisk gavetips som er minst like fint som noen annen gave.

I denne digitale tidsalder der digital musikk tar mer og mer over, kan det være like kult å få en faktisk cd-plate i handa, fra et band med coverhefte og full pakke, i stedet for et gavekort med gir tilgang til musikk en måned på spotify eller lignende steder. Skulle du i tillegg være så heldig å få denne platen signert – har du en sikker  vinner! Ved plateslipp er det ofte slik artistene selv møter opp for å promotere plata si, dette er dermed en gyllen mulighet til å skaffe en personlig hilsen fra artisten.

musikk gavetips

Foto: 123RF.com

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Det perfekte gavetips – gi lyd!
smakfullt gavetips

Foto: Anbjørg Bergwitz

Har du lyst til å overraske din kjære med en personlig gave i hverdagen? Da har vi et godt gavetips å komme med.

Overrask henne med en kjærlighetsgave – hjemmelaget middag!

Hvem har vel ikke opplevd å bli matlei innimellom? For vår del oppleves det verst å lage den samme retten om igjen og om igjen. Da er det ”your time to shine” med dette gavetipset!! Finn gjerne på noe kreativt og ta en sjanse på kjøkkenet med en helt ny og spennende rett som du kan overraske henne med. Har hun i tillegg hatt en stressende uke med mye å gjøre, vil dette komme som en gledelig overraskelse og et deilig avbrekk fra hverdagens kjas og mas. Alle drømmer vi vel om å bli litt oppvartet i ny og ne?

Du kan innlede det hele med å møte henne innenfor døra i det hun kommer hjem fra arbeid eller skole. Da kan du stå klar med et glass rødvin når hun kommer inn døra og geleide henne til sofaen i stua der hun kan legge seg ned med bena høyt og få pustet godt ut. Nå er det du som skal være sjefen! Sett gjerne også på litt rolig musikk som du vet hun liker godt og la henne synke ned i sofaputene med et smil om munnen, mens duften fra deilig mat fyller rommet.

Hva skal du servere som en gave til kjæresten?

Er du i tvil om hva du skal servere? Selv om du selv kanskje aller mest har lyst på en stor saftig biff, er det ikke alltid jentene har like lyst på det. Det betyr allikevel ikke at derfor må å gå for en spinkel salat. Av matretter kan vi komme med forslag som kylling eller fisk akkompagnert av en deilig saus (gjerne med din egen lille touch på), ovnsstekte krydrede poteter og en fargerrik salat. Det trenger ikke nødvendigvis å være så veldig avansert det du lager til henne, hjemmelaget mat fra noen man er glad vil garantert uansett være en sikker slager!

 

Kreativt gavetips

Foto: Anbjørg M. Bergwitz

Dette er en bursdagsgave alle jenter drømmer om – det å bli bortskjemt en hel dag. Alle jenter blir vel lei av klærne de har fortere enn de får brukt dem.  De fleste føler nok alltid behov for oppdateringer i klesskapet. Ingenting er vel da bedre enn en åpen lommebok og velvillighet fra din side! Dette er både en perfekt gave fra mor eller far, men også fra kjæresten. Hun vil nok sette pris på at hun får lov til å bruke tid og prøve plagg etter plagg, og at oppmerksomheten er rettet mot å finne noe fint som både du og hun liker godt.

Dette kreative gavetipset passer også til gutter

På den annen side kan en slik personlig gave like gjerne være et fint gavetips til kjæresten din dersom han kanskje har en litt tynnslitt garderobe som du bare klør i fingrene etter å freshe opp. I tillegg til at du får frisket opp den gamle garderoben hans, vil en dag der fokuset er fullt rettet mot han være en suksess.

Tenk hygge i løpet av dagen og kos dere masse!

For å sikre at dagen blir mest mulig vellykket råder vi deg til å for eksempel følge Ikeas tankegang – legg opp en rute med naturlige spisepauser slik at dere kan får samlet litt energi til å fortsette shoppingen i det uendelige og få maksimalt ut av dagen begge to. Det kan være lurt av dere å sette noen mål for hva slags klær eller annet dere har lyst til å finne sammen, ellers så kan dere jo bare ta det på sparket og ta med det dere finner på veien som er fint. Foreslå uansett mange ting hun eller han kan prøve og det viktigste av alt er å ha det morsomt sammen og kose deg maksimalt!

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en shoppingdag i gave!

30 mars 2024

Gi en personlig gave!

Mange mener at en perfekt gave, er noe som knytter personen som gir til personen som får. Hva er vel da en bedre gave enn noe som er personlig? Det finnes mye man kan gjøre for å gi noe personlig. Barn velger ofte å lage noe selv, og tegninger er kanskje det mest populære, men det kan også forekomme overraskelser fra sløyd- og teksil på skolen.

For voksne er dette litt verre. Hvordan skal far gi en perfekt personlig morsgave, for eksempel? Da må man bruke fantasien. Vårt personlige gavetips kunne ikke blitt mer personlig. Med  dagens teknologi kan man som regel få tak i det villeste fantasien kommer opp med. Vi mener at noe av det beste man kan gi som en personlig gave, er å gi en digital fotoramme. Her kan du for eksempel lage en kalender, der du har et eller flere unike bilder hver eneste måned.

Foto: devilscry

En digital fotoramme trenger heller ikke koste mye, men dette finnes i mange varianter. Du kan enkelt koble fotorammen til PC’en via USB, og føre over bilder og tekst. Du kan velge om det skal være ett bilde, eller et “slideshow” av forskjellige bilder. Dette er en personlig gave som umulig kan slå feil – det hele kommer vel litt an på fantasien på bildene! Gjør det mest mulig personlig også her. Er det en morsgave, ha med bilder fra familien, og spesielt med mor og barn. Bruk fantasien, og vær personlig!

Fokuset på en grønn planet har økt den siste tiden i tråd med sterk internasjonal politisk innflytelse på det punktet. Miljøbevisstheten blant folk flest øker i tråd med massemedienes fokusering på å bevare kloden slik vi har fått den tildelt. Og du kan være med på å gjøre en forskjell. Kjøper en miljøvennlig bursdagsgave gjør du både jorden og alle rundt deg en stor tjeneste.

Tenk på miljøet når du handler bursdagsgaver. Foto: mrpac-man

Miljøvennlig bursdagsgave? Hva kan det være?“, tenker du kanskje. Alt fra billetter til diverse kulturarrangementer til en lengre vegetarmiddag er gode alternative miljøvennlige gavetips. Hva med produkter som er laget i nærområdet, eller noen delikatesser fra bondens marked?. Et par billetter til en Tippeliga-kamp er heller ikke å forakte.

En miljøvennlig bursdagsgave kan sees på som både en gave til deg, den gir du gir gaven til samt hele verdens befolkning. Du har nok av personlige gaver som ikke hemmer miljøet, men for å hjelpe deg litt på vei, så har vi plukket ut noen konkrete gavetips som både han og henne kan ha god nytte av.

– Kinobilletter
– Billetter til andre kulturarrangementer som fotballkamper, opera m.m.
– Skrapelodd
– En god middag ute på restaurant
– Utvidelse av kanalpakken til TV-en slik at fotballkamper kan bli sett fra egen stue

Det er (nesten) kun fantasien som setter en stopper for deg som ønsker å tenke miljøvennlig når du handler bursdagsgave. Har du et kreativt gavetips? del det i kommentarfeltet nedenfor.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gi en miljøvennlig bursdagsgave

For de som virkelig er kreative og som er flinke med hendene, kan det være en god idé å lage hjemmelagde smykker i gave. Man kan gi det til hvem som helst; Mor, søster, tante, venninne osv, men vil nok motta mest begeistring fra en kvinne.

Det er mye å velge mellom i perlebutikkene (Tatt av Mollycakes/flickr)

For å lage egne smykker må man være kreativ, tålmodig, oppfinnsom og fingernem. Man må sette av mye tid for å lage gaven, særlig dersom man er nybegynner.. På den andre siden blir det en veldig personlig presang, og du kan si til vedkommende at hun er den eneste i verden med akkurat det smykket. Dette er en gave som virkelig oser av omtanke, og vil sannsynligvis mottas med stor begeistring!

Selv om det økonomisk sett ofte kan lønne seg å lage gaver selv, er det ikke alltid dette stemmer med hjemmelagde smykker. Perler kan være ganske dyrt, men det kommer selvfølgelig an på hvor du handler. Som regel er det billigere på nett enn i butikk.

Dersom du er nybegynner på smykkelagingsfeltet, finnes det kurs man kan melde seg på, og også guider på nettet. I de fleste store norske byer, er det butikker som selger perler og alt annet du trenger for å lage smykkene.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Personlig gave – Hjemmelagde smykker

Liker du gavetipsene våre?

Følg oss på Facebook