økonomisk gavetips

smart studentgave gavetips

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det er vel en velkjent ting at når man er student, så har man dårlig råd.  Det verste med det å ha dårlig råd er å bruke penger på ting man ikke  egentlig har noe særlig lyst på, men som strengt tatt må ha. Eksempler på dette er husholdningsartikler; som vaskemiddel, tannbørste, tannpasta, oppvaskkost, kluter, dopapir og lignende. Dette er kjipe ting å kjøpe inn, og som etterhvert spiser opp en stor del av den tilgjengelig pengepotten en fattig student besitter.

Den perfekte studentgave

Vårt forslag til økonomisk gavetips for å glede studenten med en studentgave er dermed å kjøpe inn disse tingene. Samle gjerne en sekk, poser eller lignende og fyll den opp med alskens ting og tang som er nyttig å ha tilgjengelig for å holde det rent og pent rundt seg. På denne måten åpner du for muligheten til å la hans egne hardt tjente kroner fra den kjipe deltidsjobben heller gå til noe han har virkelig lyst på og som frisker opp hverdagen i større grad enn plumboflasken han må kjøpe inn fordi vasken er tett. Tenk bare på alle tingene du kunne tenkt deg å kjøpe selv og du skjønner at dette er en gave med substans!

Et godt gavetips til moren til den ferske studenten, kan være å for eksempel å putte denne typen gaver inn i gavekalenderen som tidligere var fylt med godterier til jul. Dette er en smart gave, som er morsom, praktisk og mer nyttig enn sjokolade eller annet snop. På tross av den tilsynelatende billige og kjedelige innpakningen blir dette en vel gjennomtenkt og mottatt gave som i bunn og grunn hjelper studenten å hjelpe seg selv.

Tro det eller ei, men det er faktisk forskjell på oppvaskmiddel også, kjøpe noe av kvalitet som river til der det trengs og som ikke lukter direkte oppvaskmiddel. Sleng gjerne også på med en pakke mykt toalettpapir, og du er sikret at det er hvertfall ingen som blir såret.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Gavetips til studenten

Dette er vel riktig nok en klisjé, men hvem er det vel ikke som setter pris på musikk? God musikk kan man finne i alle sjangre, og et gavetips vi kan komme med kan jo for eksempel være å åpne opp mottakeren sitt sinn for en helt ny sjanger. Dette er en gave som passer til alle anledninger, enten det er snakk om bursdagsgave, julegave, farsdagsgave eller en annen type gave. Dette er en personlig gave som er fin å gi bort uansett anledning.

Lag din egen personlige musikkgave

Du kan eksperimentere og kjøpe en tilfeldig plate som fanger din interesse, kjenner du personen du skal gi gaven til godt er det stor sannsynlighet for han eller hun også blir nysgjerrig.Et annet alternativ er å selv komponere din egen cd, med dine favoritter. Eller en typisk mix-tape med noen låter som du forbinder spesielt med personen du skal gi gaven til. Dette er en perfekt gave til både han og henne, og er du ute etter å sjarmere treffer du nok full blink med denne gaven. For å toppe det hele kan du jo også lage ditt eget cover som gjør platen enda mer spesiell. Dette er et økonomisk gavetips som er minst like fint som noen annen gave.

I denne digitale tidsalder der digital musikk tar mer og mer over, kan det være like kult å få en faktisk cd-plate i handa, fra et band med coverhefte og full pakke, i stedet for et gavekort med gir tilgang til musikk en måned på spotify eller lignende steder. Skulle du i tillegg være så heldig å få denne platen signert – har du en sikker  vinner! Ved plateslipp er det ofte slik artistene selv møter opp for å promotere plata si, dette er dermed en gyllen mulighet til å skaffe en personlig hilsen fra artisten.

musikk gavetips

Foto: 123RF.com

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Det perfekte gavetips – gi lyd!

For de som virkelig er kreative og som er flinke med hendene, kan det være en god idé å lage hjemmelagde smykker i gave. Man kan gi det til hvem som helst; Mor, søster, tante, venninne osv, men vil nok motta mest begeistring fra en kvinne.

Det er mye å velge mellom i perlebutikkene (Tatt av Mollycakes/flickr)

For å lage egne smykker må man være kreativ, tålmodig, oppfinnsom og fingernem. Man må sette av mye tid for å lage gaven, særlig dersom man er nybegynner.. På den andre siden blir det en veldig personlig presang, og du kan si til vedkommende at hun er den eneste i verden med akkurat det smykket. Dette er en gave som virkelig oser av omtanke, og vil sannsynligvis mottas med stor begeistring!

Selv om det økonomisk sett ofte kan lønne seg å lage gaver selv, er det ikke alltid dette stemmer med hjemmelagde smykker. Perler kan være ganske dyrt, men det kommer selvfølgelig an på hvor du handler. Som regel er det billigere på nett enn i butikk.

Dersom du er nybegynner på smykkelagingsfeltet, finnes det kurs man kan melde seg på, og også guider på nettet. I de fleste store norske byer, er det butikker som selger perler og alt annet du trenger for å lage smykkene.

  • Kategori: Geniale Gavetips
  • Kommentarer er skrudd av for Personlig gave – Hjemmelagde smykker

Liker du gavetipsene våre?

Følg oss på Facebook